TRAVLHED

Vi har haft rigtigt travlt siden sidst, en hel weekend hvor vi arbejdede dels på Holger Blom kjolen men også på kjoler til prøvninger hele ugen. Vi er jo væk hele torsdagen til Holger Blom Salonen, så der går en hel arbejdsdag i værkstedet fra, så det gælder om at være lidt forud. Fredag har vi 2 store prøvninger – som vi kalder prøvninger hvor vi er så langt – at alt prøves delvis riet sammen i originalstoffet, og hvor det gælder om virkelig at være opmærksom på, hvad det evt. skal ændres.

OVERVEJELSER

Nå men kjolen der skal indenunder Holger Blom toppen bliver en søjlekjole i empiresnit. Vi har arbejdet lidt på, om det skulle være en vid nederdel i micropailletbroderet blonde, eller vi skulle holde den søjle, som silke crepen har inden under. Vores beslutning blev, at det er mest chikt og elegant med en søjlekjole. Ordet chikt vil I helt sikkert høre meget mere om på Holger Blom salonen.

LIDT OM KJOLEN

Af tidsnød har vi valgt at overlocke alle nederdelens sømme med super tynd Güttermann Scala tråd. Oplægning i hånden. Overdelen er rettet til på både en gine, men vi har også skævet til at den skal passe vores mannequin, som vi tager med på teatret. Vi har draperet nederdelen op, og da modellen er så slank har vi undgået sidesømme. Normal vægtige ville nok skulle have indsnit i siden. Overdelen er lavet af en dobbelt silkeduchess. Dvs. dobbelt tykkelse – hvilet giver et flot resultat. Nu glæder det om at få kjolen færdig til på torsdag – vi glæder os til at hilse på alle, der dukker op til Holger Blom Salonen.

Sort silkecrepe som skal under pallietstoffet.

Pallietstoffet med talje riet ind, og  draperet op uden sidesøm.
Underdelen set bagfra.

Her ses siluetten, men vi bryder os ikke om folden den stå på siden.

Folden har vi fjernet ved at drapere op midt bag, folderne ved numsen er efterfølgende trukket og og ud.